De eerste editie van het Berger Bos festival, Human/Nature, vond 11 t/m 13 juli 2023 plaats. Een festival voor leerlingen en door 600 leerlingen van de BSG. Groots door een enorm divers aanbod (bijna 40 workshops) en groots door de bekende kunstenaars die een bijdrage hebben geleverd. Het festival onderstreept de school die we willen zijn: de BSG met een kunst- en cultuurprofiel. Een school met een goede en sterke relatie met zijn omgeving, met culturele partners, kunstenaars, artiesten en ouders van de school.

Onze leerlingen werden twee dagen lang tijdens de workshops uitgedaagd en vaak in hun ongemak. Het eindresultaat, het festival op 13 juli, is iets waar wij als school trots op zijn: fotografie, dans, performances, acrobatiek, kostuums, stenen objecten, muziek en nog veel meer, waaronder een b-vleugel die tot Urban Jungle was getransformeerd. Het laat zien wat alle leerlingen op de BSG in huis hebben en hoeveel plezier het samen creatief bezig zijn oplevert. Natuurlijk was dit festival niet mogelijk als het niet breed
gedragen werd.

De respons vanuit de collega's, oud-leerlingen, lokale bedrijven en ook vanuit de ouders is een onmisbare schakel in dit onvergetelijke evenement waarmee het schooljaar 2022/2023 is afgesloten. Onze dank is groot voor allen die meegedacht en meegewerkt hebben!

Meer informatie is te vinden op de festival-site.